Следвайте Гласове в Кабинетът на Николай Габровски не събра подкрепа от

...
Следвайте Гласове в Кабинетът на Николай Габровски не събра подкрепа от
Коментари Харесай

Народното събрание отхвърли кабинета на проф. Николай Габровски

Следвайте " Гласове " в 
Кабинетът на Николай Габровски не събра поддръжка от болшинството в пленарната зала. Кандидатурата на Габровски за министър председател беше издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. 113 депутати поддържаха кабинета, а 125 бяха срещу.


Първите три точки от съвещанието в оферти дневен ред на Народното събрание бяха избиране на министър-председател, приемане на конструкция и състав на Министерския съвет на България. 
Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ". Негативен избор дадоха депутатите от Политическа партия, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Демократична България и един самостоятелен.
В понеделник претендентът за министър-председател, посочен от ПГ на ГЕРБ-СДС, Николай Габровски върна на президента Румен Радев изпълнен първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. По-късно денем президентът издаде декрет с предложение до 48-ото Народното събрание да избере претендента за министър председател, излъчен от ПГ на ГЕРБ-СДС.  

„ Моята съществена цел е да смъква напрежението и да намеря естествен звук сред политическите партии, само че на първо място да тръгнем дружно по съществени цели, които сме си сложили за превъзмогване на рецесията. Убеден съм, че Министерски съвет и неговият състав е кадърен да преведе България през тази рецесия. Кандидатите са добре познати на обществото. Работили са и на високи постове. Без да губим време ще можем да се заемем с гласоподаване на бюджета, Шенген и еврозоната. Убеден съм, че тези експерти ще го създадат в извънредно къси периоди ", съобщи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател.
 

Предстои президентът Румен Радев да връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на групата на „ Продължаваме промяната “.
 
Източникци: бТВ, vesti.bg
 
 
 
 
14 Дек 202235814 Дек 202213614 Дек 202214314 Дек 202216914 Дек 20227114 Дек 2022202КоментариЗапознат14 Дек 2022 12:24ч.
Дачков, Волгин, Иво Христов (чрез Стефан Янев), Андрей Райчев и Карбовски всуе се потиха да ни излъскат Бай Ганьо от Банкя.Не става по този начин момчета.Тренирайте повече....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022223009 Дек 202258308 Дек 202282124 Sep 20223389
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР